• Novinky

        • Unicef: Duševné zdravie
          • Unicef: Duševné zdravie

            30. 3. 2023

            28. 03. 2023 sa žiaci II.B mali možnosť dozvedieť viac o činnosti a intervencii organizácie UNICEF. Tá pomáha deťom a rodičom v krajinách a oblastiach trpiacich vojnou, prírodnou katastrofou alebo inou krizou zvládať situáciu hlavne po duševnej stránke Duševné zdravie je u deti citlivou a krehkou súčasťou ich bytosti. Mentálne zdravie je dôležité pre každého z nás. Žiaci mali možnosť sledovať vyjadrenia športovcov, pilotov F1 k dôležitosti mentálneho zdravia pri výkone športu. Vysvetlili im prepojenosť výkonu s duševným zdravím. Vzdelavaciu aktivitu zrealizoval pán Filip Mroč, koordinator UNICEF pre východné Slovensko.

            Za Školský parlament: Mgr. Alena Šálková

        • Víťazstvo vo florbale
          • Víťazstvo vo florbale

            29. 3. 2023

            Dňa 28. 03. 2023 organizovala SOŠ služieb v Prešove florbalový turnaj SŠ o putovný pohár riaditeľky školy. Zúčastnili sa ho družstva Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej, SOŠ dopravnej, SOŠ technickej a usporiadateľskej školy SOŠ služieb. Družstvo SOŠ technickej bolo zložené výlučne zo žiakov triedy II. NS (K. Bujňák, P. Dranga, K. Dubovský, M. Puškáš, D. Sikora, A. Výrostko a D. Bača -tréner).

            Po výsledkoch SOŠt:SOŠ služieb 6:3, SOŠt:SOŠ dopravná 8:2, SOŠt:SPŠ Ľ.Podjavorinskej 8:7 po predĺžení, naši žiaci turnaj vyhrali a získali tak putovný pohár riaditeľky SOŠ služieb v Prešove.

            Chlapcom blahoželám a ďakujem za vzornú reprezentáciu školy.

            Mgr. Jozef Košút

        • Drahí učitelia, ďakujeme Vám
          • Drahí učitelia, ďakujeme Vám

            28. 3. 2023

            Pri príležitosti dnešného sviatku, želáme všetkým Vám učiteľom, aby ste nestrácali entuziazmus. Aby Vás učenie tešilo a aby ste pozitívne ovplyvňovali svojich žiakov. Nestrácajte vieru, že povolanie učiteľa má zmysel, pretože ako hovoril učiteľ národov Ján Amos Komenský: „Keď chceme byť múdri a s nami celý svet, učme ľudí. Učiť nie, aby sme učili, ale, aby vedeli. Vedieť nie, aby vedeli, ale, aby priložili ruku k činu.“

        • Krajské kolo SOČ
          • Krajské kolo SOČ

            28. 3. 2023

            Dňa 21.03.2023 sa na Súkromnej škole ELBA konalo krajské kolo súťaže Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Našu školu reprezentovali žiaci: Miroslav Miškár z triedy II.C odbor MČRS, s prácou "Porovnanie modelovania a CNC programovania v prostredí SolidWORKS s prídavkom HSMWORK a SolidCAM" v odbore 09-Strojárstvo Slavko Vaník a Samuel Smolko z triedy III.A odbor TEZB, s prácou "Výpočet tepelných strát učebne", v odbore 10-Stavebníctvo, geodézia, kartografia Kristián Bujňák z triedy II.NS, s prácou "Návrh elektroinštalácie počítačovej miestnosti", v odbore 12-Elektrotechnika, hardware, mechatronika.

            V silnej konkurencii síce žiaci do celoštátneho kola nepostúpili, ale našu školu vzorne reprezentovali.

            Ďakujeme žiakom za reprezentáciu a prajeme v ďalšom štúdiu a mimoškolských činnostiach veľa úspechov.

        • Národný týždeň manželstva
          • Národný týždeň manželstva

            20. 3. 2023

            Dňa 16.3.2023 sa žiaci III.A a III.B zúčastnili na prednáške zorganizovanej v rámci Národného týždňa manželstva. Prednášku a následnú voľnú diskusiu viedol hlavný pastier kresťanského spoločenstva Koinonia Jána Krstiteľa v Záborskom ThLic. PaedDr. Anton Pariľák, PhD. Cieľom prednášky bolo spropagovať manželstvo ako dôležitý inštitút s vysokou hodnotou pre dnešnú modernú spoločnosť, povzbudiť žiakov správne vnímať manželstvo a poradiť im, ako si v budúcnosti vybudovať kvalitný a dobre fungujúci manželský zväzok.

            Mgr. Miriam Rojáková

        • 10. ročník šk. kola súťaže v predpisoch BOZP -  vyhodnotenie.
          • 10. ročník šk. kola súťaže v predpisoch BOZP - vyhodnotenie.

            16. 3. 2023

            15. marca 2023 sme usporiadali už okrúhly 10. ročník šk. kola súťaže v predpisoch BOZP. Z prihlásených 34 žiakov sa zúčastnilo 23 žiakov, ktorí preukázali svoje znalosti v tejto problematike. Prví traja súťažiaci postupujú na celoslovenské kolo, ktoré bude v Žiline v dňoch 8. – 9. 6.2023. Na prvých troch miestach sa umiestnili:

            1. miesto:  Jakub Štvarták z II.C – MHT

            2. miesto: Ján Buda z I.D – EST

            3. miesto: Sebastán Korinek z II.C – MČRS

            Víťazom srdečne blahoželáme k úspechu a ostatným chlapcom ďakujeme za ich účasť a  vedomosti.

            Naše veľké poďakovanie patrí partnerom, ktorí našu súťaž podporili hodnotnými vecnými cenami. Sú to VOKUP Klim s.r.o., HAUS Seman s.r.o., Soleya s.r.o. – Elektrické kúrenie, BOZPO s.r.o., VERNER SK s.r.o., SEZ – KES  Slovenský elektrotechnický zväz, BUČO s.r.o., spoločnosť ABB SR, OBO BETTERMAN, BMI Slovensko s.r.o., páni Falat, Ceľuch, Kuriško.

            Úžasnú tortu pre súťažiacich pripravila pani Oľga Rožková z ekonomického úseku – ďakujeme.

            Ing. Jana Halagová

        • Máme prvé a druhé miesto
          • Máme prvé a druhé miesto

            16. 3. 2023

            Žiaci z SOŠ technickej sa 2. marca 2023 v Humennom zúčastnili krajského kola súťaže ENERSOL a vyhrali sme.

            Matúš Poláček a Jakub Smetana sa umiestnili na 1. mieste v hlavnej kategórii, Slávko Vaník a Samuel Smolko získali 2. miesto v propagačnej kategórii.

            Všetci postupujú na celoštátne kolo.

            Blahoželáme.

        • Regrutačná skupina OS SR na SOŠ technickej
          • Regrutačná skupina OS SR na SOŠ technickej

            24. 2. 2023

            Študentom končiacich ročníkov dnes, 24.02.2023, zástupca Prešovskej regrutačnej skupiny OS SR ponúkol komplexné množstvo informácií z prvej ruky. Informácie sa týkali možnosti štúdia na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši, Technickej univerzite v Košiciach a Univerzite obrany Brno (ČR) v akademickom roku 2023/2024 a o možnosti štátnej služby profesionálneho vojaka.

        • KAM PO ZÁKLADNEJ ŠKOLE
          • KAM PO ZÁKLADNEJ ŠKOLE

            23. 2. 2023

            Pre deviatakov sa blíži chvíľa životného rozhodnutia výberu strednej školy a zástupcovia stredných škôl pre nich pripravili prezentáciu v telocvični Spojenej školy na ul. Ľ. Podjavorinskej. Privítali na nej žiakov základných škôl z mesta Prešov, ale aj z celého okresu. Sme radi, že žiaci prejavovali záujem aj o našu školu, kde im šikovní druháci z odboru TEZB predviedli, čo robia na praxi a odpovedali na ich zvedavé otázky.

            Mgr. A. Puchalová, Mgr. O. Zošš

        • Silná ruka stredných škôl
          • Silná ruka stredných škôl

            21. 2. 2023

            Dňa 17.02.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže v pretláčaní rukou, ktorá sa uskutočnila na TU FVT v Prešove, kde si zmerali sily s účastníkmi z celého východoslovenského kraja. Spomedzi 125-tich súťažiacich si vo svojej váhovej kategórie vybojoval striebornú medailu za 2. miesto Peter Ivan z II.A triedy a v najťažšej váhovej kategórii sa nestratil ani Jozef Jenča z III.E s umiestnením na peknom 5. mieste. Obidvaja si vybojovali účasť na majstrovstvách SR v Dolnom Kubíne.

            Ing. Peter Zusko  

        • LYŽIARSKY KURZ
          • LYŽIARSKY KURZ

            8. 2. 2023

            Štyridsať žiakov 1. a 2. ročníka sa v termíne 30.1. - 3.2. 2023 zúčastnilo lyžiarskeho kurzu v Tatranskej Lomnici. Ubytovanie bolo zabezpečené v Retro Hoteli Morava. Kurz prebiehal na zjazdovkách Štart-Čučoriedky-Skalnaté pleso podvedením inštruktorov J. Košúta, I. Kočiškovej, P. Osloviča a zdravotníčky A. Jenčovej. Cieľom kurzu bolo naučiť sa, zdokonaliť v zjazdovom lyžovaní a užiť si pravú tatranskú atmosféru. Počas pobytu sme boli pozrieť aj ľadový dom a sochy na Hrebienku.Som rád, že všetci sa v zdraví vrátili domov a dúfam, že aj s peknými zážitkami.

            Fotografie z lyžiarskeho kurzu si môžete pozrieť na nasledujúcom odkaze:

            https://sost-po.edupage.org/album/#photos:album:66

             

            Vypracoval: Mgr. Jozef Košút

        • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

            23. 1. 2023

            Po úspešnom absolvovaní školského kola sa dvaja naši žiaci Massimiliano Porcu z I.C a Daniel Vaľovský z II.A zúčastnili okresného kola olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 19.01.2023 v Sabinove na súkromnom gymnáziu DSA. Žiaci absolvovali písomný test a zmerali si sily v ústnej časti pri rozhovore s komisiou.

            Veríme, že nás budú reprezentovať aj budúci školský rok!

            PaedDr. Katarína Jedináková

        • Prednáška CLT panely
          • Prednáška CLT panely

            17. 1. 2023

            Na odbornej prednáške konanej dňa 16. 01. 2023 sa žiaci druhého a tretieho ročníka odboru technik drevostavieb zoznámili s konštrukciou CLT panelov, spôsobom výroby a výhodou ich použitia pri realizácii ekologických drevostavieb.

            Ing. Nováková Katarína

        • UNICEF: S rozprávkou okolo sveta
          • UNICEF: S rozprávkou okolo sveta

            10. 1. 2023

            V predvianočnom období, v čase od 16. 12. 2022 do 19. 12. 2022 sa žiaci I.A, II.B a II.C zapojili do vianočnej aktivity organizácie UNICEF, ktorej cieľom bolo spojiť deti rozprávkou. Čítali sa rozprávky ako: sýrska, čínska, namíbijská, grécka,...

            Za Školský parlament: Mgr. Alena Šálková 

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

            9. 1. 2023

            Žiaci študijných odborov sa zapojili do školského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, ktorá bola rozdelená do dvoch kategórií.

            Vyhodnotenie:I. kategória -

            1. a 2. ročník:

            1. miesto - II.A - Andrejčák Branko - 57,40 %

            2. miesto - I.B - Eliáš Ján - 57,14 %

            3. miesto - I.B - Bekeč Sebastián - 50 %

            II. kategória - 3. a 4. ročník:

            1. miesto - III.A - Fech Dominik - 60 %

            2. miesto - IV.B - Lukáč Alexander - 55 %

            3. miesto - IV.A - Hudák Dávid - 45 %         

                            - III.A - Konečný Tomáš - 45 %

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola technická
      • sekretariát: +421 51 7714 560 vrátnica: +421 51 7714 561
      • Volgogradská 1 Prešov Slovakia
      • 2021303251
      • 00893251
      • Štátna pokladnica - škola Číslo účtu: IBAN SK 86 8180 0000 0070 0051 7730
      • Štátna pokladnica - školská jedáleň Číslo účtu: IBAN SK 67 8180 0000 0070 0051 7781
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje